IDÕ Masters

10 t/m 16 oktober

IDÕ Masters is een XXL versie van IDÕ Drum Workouts. Het is een intensieve total body workout die gebaseerd is op Westerse bootcamp training en het spectaculaire Japanse taiko drummen in de traditie van Ondekoza en Kodõ.

Deze training laat je op fysiek gebied groeien in kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en evenwicht, met een betere fysieke en mentale conditie als gevolg. Je wordt steeds weer uitgedaagd je grenzen te verleggen. Naast het fysieke speelt ook het mentale aspect een belangrijke rol. Deze taiko bootcamp leert je doorzetten en kweekt een sterkere mentaliteit en discipline.
Bij IDÕ Masters leer je je eigen lijf nog beter kennen. Je traint binnen je eigen mogelijkheden. Uiteindelijk is het ’jij tegen jij’…
Bootcamp De roots van bootcamp training liggen in Amerika. Daar werden bootcamps gebruikt om jonge mensen te trainen en op te leiden tot goede soldaten. Bootcamp wordt als trainingsvorm met uitdagende oefeningen uitgevoerd in de buitenlucht. Met je handen en voeten in het zand of in de modder. We maken gebruik van ”natuurlijke” obstakels en materialen, zoals outdoor parcours, boomstammen en -stronken, keien, water, etc. Daarnaast zullen ook traditionele Japanse trainingsmethoden de aandacht krijgen.

Trainingselementen IDÕ Masters

• Training op een lege maag: 45 minuten warming-up bestaande uit voornamelijk krachtoefeningen. Zolang je niet gegeten hebt blijft je lichaam in een vetverbranding en zullen vetreserves makkelijker worden aangesproken. Tevens is het een goede mentale training. Er wordt getraind op gemiddeld 70%.

• Een intensieve taiko workout, gericht op het Japanse taiko drummen waarbij synchrone bewegingen de cadans bepalen. Vanuit de beweging ontstaat een spectaculaire en intensieve workout. De kracht zit niet alleen in de beweging maar vooral ook in de groepsdynamiek. Hierin zijn inspiratie en motivatie belangrijke sleutelwoorden. Er wordt daardoor vaak vergeten dat men aan het trainen is. Gedachten verdwijnen… een leeg hoofd is het gevolg en alles gaat als het ware vanzelf…

• In de circuittraining word je uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Om dieper te gaan, nog meer te geven. Voorbeelden van oefeningen die terugkomen in de circuittraining zijn de Battle rope, Russian twist (met een kei), Push ups, Leg raises, Jumping jacks, Squats, wateroefeningen, boomstronk oefeningen, etc.

Voeding

Gezond werken aan een fitter lijf en geest heeft naast trainen en bewegen ook met voeding te maken. Zo zit het ontbijt vol koolhydraten, omdat we ongeveer een half uur tot een uur daarna intensief gaan trainen. De lunch zal ingericht worden met vooral eiwitrijke producten om spierherstel te stimuleren.

Door wie?

De trainers hebben gezamenlijk zo’n 65 jaar ervaring in de Japanse kunsten als taiko, budo en Westerse sport- en vechtkunsten. Met een gezonde dosis humor delen de trainers hun ervaringen.

Matthijs van Brakel woonde 7 jaar in Japan en heeft meer dan 35 jaar ervaring in martial arts en vele Westerse trainingsmethodes.
Na het behalen van 2e dan Judo, 3e dan karate en 5e dan shorinji kempo is hij in 1993 naar Japan verhuisd. Daar leerde hij gedurende de 7 jaar dat hij er woonde de Japanse massagevormen seitai, yumeiho en shiatsu. Sinds zijn terugkomst 20 jaar geleden heeft Matthijs zich meer en meer in Westerse trainingsmethodes verdiept. Matthijs is samen met Erwin Oudshoorn oprichter van IDÕ Drum Workouts.

Erwin Oudshoorn is artistiek leider van Circle Percussion. Met dit taiko ensemble speelt hij nu zo’n 30 jaar over een groot deel van de wereld. Erwin is bedenker en mede oprichter van IDÕ Drum Workouts en geeft al 17 jaar taiko workshops in Spanje. Hij heeft zijn uitvoerige taiko-training voornamelijk gehad bij meesters uit de stal van de befaamde Japanse taikogroep Kodõ.

Voor wie?

Je hebt geen topconditie nodig. Wel een open mind en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Het niveau is van ondergeschikt belang. Iedere deelnemer traint op zijn of haar eigen niveau. Er is ruimte voor individuele aandacht en we spelen in op jouw mogelijkheden.
Durf jij het aan? ‘Jij tegen jij’

Algemene informatie

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12.
De kosten zijn: € 890,-.
Hierbij is inbegrepen:
• de workshops
• de maaltijden
• de accommodatie
• Transfer Valencia Airport naar de workshoplocatie en v.v.

De prijs is exclusief de (vlieg)reis naar Valencia. Wij halen je op vanaf Valencia Airport.
Plaats: Casa Lo-Es, Dos Aguas, Valencia, Spanje.
Periode: 10 t/m 16 oktober 2020.

Waar?

Onze workshoplocatie bevindt zich bovenop een bergtop in de bergen van Valencia. Hier heb je een fantastisch uitzicht. We verblijven in Casa Lo-Es. Er is een goed ingerichte keuken, heerlijke slaapplekken en een mooi zwembad. Daarnaast vind je ook voldoende ruimte om een moment voor jezelf te pakken.

Kleding en overige benodigdheden

Ook al verblijven we in het ‘altijd’ zonnige Spanje, het is verstandig om rekening te houden met regenachtig weer. Neem makkelijk zittende (sport)kleding mee die tegen een stootje kan en vies mag worden. We trainen in de buitenlucht, daarom is goed schoeisel belangrijk, evenals een sterk paar fitness handschoenen of werkhandschoenen ter bescherming van de handen op harde grond.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer weten?

Neem dan nu contact op met Erwin!

Erwin Oudshoorn
+316 2223 9751 (liefst via WhatsApp)
erwin@drumworkouts.nl